Top 10 Meest Geleasde E Bikes
Terug naar het overzicht

Dit zijn de 10 meest geleasde e-bikes van Nederland

Nieuws
1 oktober 2024

Als jouw baas een zakelijke fietsregeling start, kun jij kiezen uit een heel groot aanbod aan aantrekkelijke e-bikes. Maar welke wordt het? We zetten de 10 meest geleaste e-bikes op een rij, zodat jij weloverwogen je beslissing kunt maken. Veel fietsplezier alvast!

Gazelle Grenoble C8

De Gazelle Grenoble C8 is een e-bike met een comfortabel zit: lekker rechtop. De soepele middenmotor met een koppel van 50 Nm is sterk zat, ook als je regelmatig heuvels of een flinke brug op je ritten naar kantoor tegenkomt. Voordeel van de in het midden geplaatste motor is dat de gewichtsverdeling van je fiets optimaal is. Het maakt de Grenoble C8 heel wendbaar. Aan de hoogwaardige afwerking van de Grenoble C8 – typisch Gazelle - merk je dat je met een topfiets rondrijdt. De led-verlichting met een lichtopbrengst van 50 lux netjes geïntegreerd in het spatbord. De 500Wh-accu zit verstopt in het frame, maar is uitneembaar, zodat je de batterij ook binnen oplaadt. Voor het comfort beschikt je fiets over een geveerde voorvork, lederen handvatten, een dempend gelzadel én hydraulische schijfremmen. Pluspunt van zulke remmen is dat ze ook bij regen optimaal hun werk doen.

Cortina E-U4

De E-U4 van het oer-Hollandse fietsmerk Cortina is een transportfiets voor heren of dames. Het handige rek aan de voorzijde is een ideale plek voor een boodschappenkrat, een sporttas of natuurlijk je werkkoffertje. Ronduit slim zijn de dubbele standaard en het stuurslot. Zelfs beladen stal je jouw e-bike stevig, want omvallen doet hij niet. Dat is meteen ook de Cortina E-U4 ten voeten uit: een robuuste e-bike die tegen een stootje kan. En veel onderhoud heb je er niet aan, met dank aan de Shimano Nexus versnellingsnaaf. En het belangrijkste: de E-U4 fietst heerlijk. Je komt deze transportfiets met zowel een 300, 400 of 500 Wh-accu en zowel met midden- of voorwielmotor. Fijn, want zo heb je altijd een e-bike te pakken die bij jouw voorkeuren en leasebudget past.

Gazelle Orange C8

De Orange C8 is zo’n typische Gazelle: comfortabele zit, een zeer hoog afwerkingsniveau en een lekker krachtige middenmotor met 50 Nm aan koppel. Het stabiele en stijve frame zorgt ervoor dat elke trap ook resulteert in een efficiënte voorwaartse aandrijving. Dankzij de acht Shimano-versnellingen accelereer je vlot, terwijl de hydraulische velgremmen zorgen voor flink wat stopkracht. Je kunt kiezen uit een accu-capaciteit van 400 of 500 Wh. De Orange C8 is er zowel met of zonder bovenbuis. De versie zonder bovenbuis heeft een lage en brede instap, zodat je makkelijk op- en afstapt. Prettig zijn de verende voorvork en zadelpen die elke ondergrond als een biljartlaken doen aanvoelen. De accu, met slot, zit gemonteerd onder de achterdrager, maar is uitneembaar voor een laadsessie binnenshuis.

Cortina E-nite

De Cortina E-nite komt het best uit de AD fietstest van 2023 – rapportcijfer 8,3 - en viel eerder ook al in positieve zin op bij de ANWB. De ANWB waardeert onder meer de power heuvelop en op het vlakke. Niet gek ook, want de SportDrive middenmotor met liefst 90 Nm aan trekkracht is een echte krachtpatser. De Cortina E-nite voelt zich het best thuis in de stad en valt met zijn fraaie unisex-ontwerp in de smaak bij hem en bij haar. Een verende voorvork ontbreekt, maar toch is het comfort subliem dankzij de 50mm ballonbanden. De stuurpen is verstelbaar, dus je kiest zelf de ideale zitpositie: rechtop, of wat sportiever voorover gebogen. Neem je vaak wat bagage mee op je fiets, weet dan dat je de Cortina E-Nite kunt uitbreiden met een handige voordrager.

Batavus Altura

De Batavus Altura is ook al een prijswinnaar. Met een score van 8,1 is de Altura E-go BES3 uitgeroepen tot 'beste elektrische stadsfiets' door het AD. Maar vergis je niet, op de Altura maak je net zo prettig lange forensenritten door de polder als stadse kilometers, want de Bosch middenmotor raakt niet snel uitgeput. De Altura komt in diverse configuraties, waardoor je kunt kiezen voor een accu in het frame of onder de bagagedrager. Voor goed zichtbaarheid is de Altura voorzien van een extra helder remlicht. De Altura beschikt verder over een verende voorvork en hydraulische schijfremmen en een batterij met 400 of 500 Wh. De actieradius loopt zo op tot 132 kilometer in het gunstigste geval.

Gazelle Ultimate

De Gazelle Ultimate springt gelijk in het oog dankzij zijn sportieve en eigentijdse ontwerp. Zeker in een frisse kleur maak jij goede sier op het fietspad. De Ultimate is een echte krachtpatser, want je kiest voor een 500Wh of een 625Wh intube accu. Dankzij die geïntegreerde batterij in het frame is de gewichtsverdeling optimaal en dat merk je in de prettige handling van de Ultimate. Het stijve frame draagt – net als de actieve zithouding - ook bij aan het sportieve gevoel dat deze e-bike van Gazelle biedt. De Ultimate C380 HMB is bovendien gekroond tot 'Beste koop' in de AD Fietstest 2024.

Veloretti Ace Two

Hou je van stijl én techniek? Dan mag de Ace Two van het jonge Amsterdamse fietsenmerk Veloretti meteen op je shortlist. Het doordachte minimalistische ontwerp is immers bekroond met een prestigieuze Red Dot Design Award (in 2023). Zowel het centrale display als de voor- en achterverlichting zijn slim verwerkt in het strakke frame. Op technisch vlak blinkt de Ace Two uit met een 540 Wh accu en middenmotor met 65 Nm aan trekkracht. Je hebt dus én power én een flinke actieradius tot beschikking. High-tech zijn de automatische versnelling en de carbon aandrijfriem. Laatstgenoemde vervangt de oude vertrouwde fietsketting en gaat 30.000 kilometer mee. Dat zijn heel veel onderhoudsvrije ritjes!

Urban Arrow Family

Binnen de zakelijke fietsregeling vallen alle typen fietsen. Van speed pedelec tot e-bike, maar ook de racefiets en mountainbike doen mee. En natuurlijk de bakfiets. Met de Urban Arrow Family heb jij meteen dé blikvanger onder de elektrische bakfietsen te pakken. Met zijn lage zwaartepunt en lichte frame schiet je als een pijl door het verkeer. Altijd veilig, want de EPP-bak (met driepuntsgordels) werkt als een omgekeerde helm. De slim vormgegeven en gestroomlijnde zitplek voor de kids is lekker ruim, want er passen met gemak twee passagiers in. Een autostoeltje of extra bankje plaatsen is ook geen probleem. Van de overbekende Urban Arrow Family bestaat nu ook een nieuwe variant die de Family Next heet. De verende voorvork maakt die editie nog een stuk comfortabeler.

Batavus Finez

De Batavus Finez is een e-bike die eigenlijk in alles uitblinkt. Een echte allrounder dus. De Finez scoort onder meer prima op comfort. De zithouding is prettig en het zadel zit subliem, bovendien is de e-bike heerlijk geveerd. Op een ongelijk fietspad strijk je hobbels weg alsof ze er niet zijn. De automatische verlichting weet precies wanneer het begint te schemeren en schijfremmen zorgen voor een korte en veilige remweg. Het frame is erg stabiel, waardoor je vlot door bochten scheert. De Finez scoort een 7.8 in de ANWB E-Biketest 2024.

Sparta C-Grid

Sparta bouwt al sinds 1985 fietsen met trapondersteuning. Toen heette de fiets nog de ‘SpartaMet’. Inmiddels is de hulpmotor met benzine ingeruild door een elektromotor, maar Sparta is nog altijd toonaangevend als het om e-bikes gaat. Haar wendbare Sparta C-Grid is een stadsfiets die van alle gemakken is voorzien: een krachtige Bosch-middenmotor, 400 Wh of 500 Wh-accu verstopt in het frame, 7 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Wat evenmin ontbreekt: voorvorkvering. De Sparta C-Grid is er in drie smaken: als Fit, Energy of Ultra.

Interesse in een leasefiets?

Als je werkgever nog niet aangesloten is bij Lease a Bike, dan kan je via deze pagina een document downloaden waarmee je je werkgever kan overtuigen. Is je werkgever aangesloten bij Lease a Bike? Dan vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt om een fiets te leasen.

Bereken wat het fietsplan jou bespaart!

Wist je dat je via fietslease tot wel 25% bespaart ten opzichte van koop. Bereken hieronder wat het fietsplan jou bespaart!

Kies calculator
Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Bruto maandloon
Mijn werkgever betaalt:
Service- en verzekeringspakket
Tot €100 / jaar
Tot €150 / jaar
Onbeperkt
Oud nettoloon
- -
Nieuw nettoloon
- =
Maandelijkse kosten
- 
Incl. Service & verzekeringspakket

Totale besparing
- 
Toon berekeningsoverzicht

Zonder een leasefiets
Met een leasefiets
Bruto inkomen
-
-
Bijdrage werkgever
-
-
Bijtelling
-
-
Leaseprijs
-
-
Service- en verzekeringskosten
-
-
Nieuw brutoloon
-
-
Bijtelling (7% regeling)
-
-
Afdracht van belastingen
-
-
Nettoloon
-
-
Door het belastingvoordeel zijn de maandelijkse netto kosten voor jouw leasefiets slechts:
-
Incl. Service & verzekeringspakket: -
Totale besparing in vergelijking met een particuliere aankoop?
Privé aankoop
Met een leasefiets
Fiets (36 maanden keer netto kosten)
-
-
Service- en verzekeringskosten
-
Inbegrepen
Geschatte aankoopprijs na 36 maanden
Fiets overnemen?
Nee
Ja
-
-
Totale kosten inclusief service & verzekering
-
-
Totale besparing
-
-% in vergelijking met privé-aanschaf
Ontvang je berekening

Wil je je berekening ontvangen per mail?

Super! We hebben jouw berekening opgestuurd.
Vul een geldig e-mailadres in
Versturen
Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het huidige inkomstenbelastingjaar gebruikt, Lease a Bike staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Daarnaast kunnen prijzen wijzigen zolang er nog geen leasecontract is afgesloten. Deze berekening is daardoor indicatief en kan afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag. Powered by Lease a Bike