Sportief vervoer voor naar het werk en een hobby in je vrije tijd
Een racefiets, ook wel een wielrenfiets, is gemaakt om snel mee te fietsen. Je maakt gebruik van de smalle banden om met weinig weerstand over het gladde asfalt te kunnen rollen. Racefietsen hebben een krom stuur zijn licht van gewicht en daarom zeer efficiënt. Het is een sociale sport. Van een groepsrit tot een solo rondje, of misschien wel een keiharde race, met een racefiets kan je je altijd vermaken en kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest.
Verder heeft fietsen veel gezondheidsvoordelen. Zoals een verbeterd hart, gewichtsverlies, sneller herstel en minder stress. Iedereen kan beginnen met wielrennen. In tegenstelling tot hardlopen ben je niet ‘heel slecht’ als je start en sta je niet na een paar minuten langs de kant uit te hijgen. Fietsen kan je een enorme basisconditie opleveren.
Keuze uit alle type race fietsen van meer dan 100 merken bij ruim 1.500 lokaal aangesloten fietsenwinkels.
Fietsen naar je werk is beter voor het milieu. Één fiets bespaart evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs.
Onbezorgd onderweg. Je race fiets is altijd inclusief onderhoud, verzekering en 24/7 pechhulp.
Een fiets leasen is 25% tot 80% goedkoper dan kopen, zonder kosten voor de werkgever en buiten de WKR.
Het duurt ongeveer 5 tot 10 jaar. Het frame kan binnen een paar jaar barsten als je het reguliere onderhoud verwaarloost.
Vraag je jezelf trouwens af wat een fiets van een profwielrenner kost? De meeste fietsen kosten meer dan € 10.000, met soms wel uitschieters richting het dubbele.
Reken voor het gemak een schoonmaakbeurtje na elke 300 kilometer, of eerder wanneer je fiets vies is geworden door slecht weer.
Racefietsen hebben meestal een hogere bandenspanning nodig, vaak tussen 6,0 en 8,0 bar, afhankelijk van de breedte van de band en de voorkeur van de fietser.
Om de juiste framemaat voor een racefiets te bepalen, begin je met het meten van je binnenbeenlengte terwijl je rechtop staat met blote voeten. Vermenigvuldig deze lengte met 0,67 als startpunt voor de framemaat. Voor een meer aerodynamische houding, typisch bij racen, kun je 1-3 cm van deze maat aftrekken. Test vervolgens verschillende framematen om te zien welke het meest comfortabel aanvoelt en zorg ervoor dat je nog steeds efficiënt kunt trappen zonder drukpunten. Als je twijfelt, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een ervaren fitter om de ideale framemaat voor jouw behoeften te vinden.