Met een stadsfiets wordt je dagelijkse stadservaring moeiteloos en comfortabel, waardoor je volop kunt genieten van de rit naar je bestemming.
Een stadsfiets, ook wel bekend als een citybike, is ontworpen voor comfortabel en moeiteloos stadsvervoer. De bredere banden bieden stabiliteit en zorgen voor een soepele rit over diverse stedelijke ondergronden. Stadsfietsen hebben een rechtopstaand stuur en zijn gebouwd met duurzaamheid in gedachten, waardoor ze ideaal zijn voor ontspannen ritjes door de stad. Licht van gewicht en efficiënt in hun eenvoud, maken stadsfietsen elke stadsverkenning aangenaam.
Fietsen, draagt bij aan verschillende gezondheidsvoordelen. Het mooie van stadsfietsen is dat ze geschikt zijn voor iedereen, ongeacht je startniveau. In tegenstelling tot andere vormen van lichaamsbeweging hoef je niet meteen op topniveau te presteren, waardoor fietsen een uitstekende manier is om een goede basisconditie op te bouwen. Voeg een vleugje comfort toe aan je dagelijkse stadsavonturen!
Keuze uit alle type stadsfietsen van meer dan 100 merken bij ruim 1.500 lokaal aangesloten fietsenwinkels.
Fietsen naar je werk is beter voor het milieu. Één fiets bespaart evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs.
Onbezorgd onderweg. Je stadsfiets is altijd inclusief onderhoud, verzekering en 24/7 pechhulp.
Een fiets leasen is 25% tot 80% goedkoper dan kopen, zonder kosten voor de werkgever en buiten de WKR.
In de fietsbranche wordt de term 'stadsfiets' gebruikt om een fiets te beschrijven die weinig onderhoud nodig heeft, relatief dunne banden heeft, waar je in een comfortabele, rechte houding op zit en die vaak is uitgerust met naafversnelling. Of zelfs helemaal geen versnelling. Ideaal in de stad dus
De gemiddelde snelheid van een fietser is dus van meerdere aspecten afhankelijk. Door zo licht mogelijk van gewicht en zo gestroomlijnd mogelijk te zijn kunnen wielrenners gemiddeld zo'n 25-30 kilometer per uur fietsen. Je snelheid tijdens het fietsen op een stadsfiets is gemiddeld 17 kilometer per uur.
Het spreekt voor zich dat een fiets een stuk milieuvriendelijker is dan een auto. Je hebt geen CO2 uitstoot en gaat dus extra vervuiling tegen, echter is een fiets ook altijd makkelijk te parkeren in de stad.
Voor een stadsfiets varieert de aanbevolen bandenspanning meestal tussen 2,0 en 3,5 bar, afhankelijk van factoren zoals het type band, het gewicht van de rijder en persoonlijke voorkeuren. Een goede vuistregel is om de aanbevelingen op de zijkant van de band te controleren, aangezien deze vaak de optimale druk aangeven. Het handhaven van de juiste bandenspanning zorgt voor een soepele rit, vermindert de rolweerstand en minimaliseert het risico op lekke banden.